Onze mandjes

Onze mandjes formules

Wekelijkse mandjes in twee groottes per jaarabonnement . Van februari tot december (41 weken of nog 38 mandjes).

U bent gebonden aan het volledige seizoen en de betaling kan driemaandelijks of eenmalig gebeuren.

Deze verbintenis is ten zeerste gewenst maar hoeft u niet te weerhouden!

Neem contact met ons op en we vinden samen wel een oplossing.

Voorbeeld van de maandsamenstelling aan het einde van de lente:

Klein Mandje
Een kropsla, 300g peultjes, een bosje rode bieten , een kool, een bundeltje aromatische kruiden.

Groot Mandje
Een kropsla, 400g peultjes, een bosje rode bieten, een kool, 1,5kg aardappelen, een bosje jonge stengeluien , een bundeltje aromatische kruiden.

jaara

Hoe gaat het er praktisch aan toe?

Eenmaal u geabonneerd bent, kan u wekelijks een verse groentemand ophalen waarvan de inhoud (door ons bepaald) elke week zal afwisselen naargelang het seizoen. Wij zullen aanwezig zijn op het ophaalpunt om er met jullie een babbeltje te slaan over allerlei recepten of om op eventuele vragen te antwoorden.

Wij versturen eveneens een wekelijkse nieuwsbrief met de mandinhoud en allerlei nieuws over de groentetuin!

Onze ophaalpunten:

  • Dinsdagen in Linkebeek tss. 17u00 en 18u30 aan de groentetuin l’Eldoradis (188, Hollebeekstraat – 1630 Linkebeek)
  • Vrijdagen in Elsene tss. 17u00 en 18u00 bij La Serre (171, Rue Gray – 1050 Elsene)
  • Vrijdagen in Vorst tss. 17u30 en 18u30 bij Maxima (144, Rue du Montenegro – 1190 Vorst)

*Uren zouden ietwat kunnen gewijzigd worden

Het verdelen van de mandjes gaat van start in de week van 20 februari en eindigt in de week van 18 december incl. (41 weken).

Gemeenschapslandbouw

De basisprijs voor abonnementen, 12 et 17 euro/week, gaat naar werkingskosten en het uitbetalen van onze lonen maar stelt ons niet in staat een veiligheidsreserve aan te leggen voor onvoorziene omstandigheden (storm, ongedierte, enz.) of nog nieuwe investeringen te beginnen. 

We hebben ervoor gekozen aan gemeenschapslandbouw te doen . Dit alternatief verhandelingsmodel beschermt landbouwers tegen sociale en financiële onzekerheid en staat garant voor een productiewijze die de mens en zijn omgeving respecteert.

In dit model vormen producenten en klanten een gemeenschap rond een landbouwproject.

Een abonnement betalen komt erop neer een deel van de productie te kopen, waarmee de volledige kosten – incl. de verloning van de landbouwers – worden gedekt.  

Op deze manier krijgen de landbouwers de garantie hun volledige productie te verkopen alsook meer zekerheid om een redelijk loon te ontvangen voor hun arbeid.

De verschillende voorgestelde formules staan u toe in functie van uw middelen te bepalen hoeveel uw abonnement zal koste en ook uw steun te betuigen voor het sociale landbouwmodel dat wij ontwikkelen.

 

Wij zetten ons in u op wekelijkse basis verse en kwaliteitsvolle groenten aan te bieden, die op verantwoorde wijze, zonder chemische producten of pesticiden worden geteeld met respect voor wat er in de bodem leeft.

In uw groentemandjes zal u een waaier aan seizoensgroenten terugvinden die hoofdzakelijk van eigen teelt afkomstig zijn. Indien nodig wordt dit assortiment aangevuld met groenten van een andere lokale biologische groenteteler (De Groentelaar). 

U bent gebonden aan het volledige seizoen en de betaling kan driemaandelijks of eenmalig gebeuren. Deze verbintenis is ten zeerste gewenst maar hoeft u niet te weerhouden! Neem contact met ons op en we vinden samen wel een oplossing.

Wij bieden de mogelijkheid om maximaal 2 mandjes per seizoen uit te stellen. Wij zetten onze abonnees dan ook aan hun mandje voor te stellen of te schenken aan buren of vrienden! Dit vergemakkelijkt aanzienlijk onze administratieve last.